Nederland in 150 landschappen Nederland in 150 landschappen

Wedstrijd landschap schilderen voor amateurs

Raak jij als amateurschilder geïnspireerd door het Nederlandse landschap? En zou je graag jouw naamsbekendheid willen vergroten en kansen willen genereren om eigen werk te verkopen? We hebben een match! Lees snel verder...

Van 9 juni tot en met 8 september 2024 presenteert Deventer Verhaal in de Bergkerk de tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’. De omvangrijke tentoonstelling rondom de collectie Knecht-Drenth stelt de weergave van het Nederlandse landschap door kunstenaars in de afgelopen 150 jaar centraal. 

Speciaal voor deze zomertentoonstelling organiseren we in samenwerking met Deventer Amateur Kunstenaars (DAK) een wedstrijd landschap schilderen. Het thema is ‘IJssellandschap’.

Inschrijving deelname

De inschrijving opent, op de dag dat de lente officieel van start gaat, op woensdag 20 maart 2024 om 12:00 uur en is mogelijk tot en met 7 april 2024 om 23:59 uur.

Commissie

Alle inzendingen worden vooraf beoordeeld door de door Deventer Verhaal en DAK samengestelde commissie. De commissie, bestaande uit Museum De Waag-conservator Anne van Geuns, gastcurator Rob Smolders en Museum De Fundatie-conservator Sanne van de Kraats, beoordeelt alle inzendingen en maakt een voorselectie.

Inzenden van werk 

Om de commissie in de gelegenheid te stellen om tot een voorselectie te komen, ontvangen we graag vooraf digitaal jouw inzending. Het is tot en met 26 mei 2024 om 23:59 uur mogelijk om jouw werk, via het onderstaande formulier op deze pagina, in te sturen.

Exposeren

Ben je door de voorselectie gekomen? Gefeliciteerd! Je hebt, gedurende de tentoonstellingsperiode van ‘Nederland in 150 landschappen’, een expositieplek in de Bergkerk bemachtigd. Niet door de voorselectie gekomen? Niet getreurd. Alle niet door de jury geselecteerde inzendingen worden digitaal bij de tentoonstelling Deventer Stad Land Rivier in Museum De Waag gepresenteerd. Drie werken maken, vooraf beoordeeld en geselecteerd door de jury, kans op een fysieke plek in Museum De Waag. 

De stem van het publiek

Een expositieplek in de Bergkerk is natuurlijk al een prachtige prestatie. Gedurende de tentoonstelling ‘Nederland in 150 landschappen’ kan het publiek jouw werk beoordelen. Het werk met de meeste publieke stemmen, wint de wedstrijd, ontvangt € 400,- prijzengeld als steuntje in de artistieke rug en mag zich meester van het ‘IJssellandschap’ noemen. Ook de jurywinnaar ontvangt een prijs!

In het kort

  • Inschrijving 20 maart 2024 om 12:00 uur tot en met 7 april 2024 om 23:59 uur.

  • Inzenden (digitaal) van het kunstwerk voor voorselectie tot en met 26 mei 2024 om 23:59 uur.

  • Hoofdprijs is een expositieplek in de Bergkerk en € 400,- ter support van jouw schilderpassie.

Bekijk alle wedstrijdvoorwaarden

Onderstaande gegevens worden uitsluitend gebruikt voor het aanmelden als deelnemer aan de wedstrijd. We vragen onder andere je naam, e-mailadres en telefoonnummer om je snel te kunnen bereiken als je werk wordt geselecteerd. Je gegevens worden niet doorgegeven aan derden en worden na drie maanden verwijderd.

Schrijf je in voor de wedstrijd

Inschrijven als deelnemer aan de schilderwedstrijd kan tot en met 7 april 2024 om 23:59 uur.

Wil je bestaand werk insturen? Dat kan ook. Vul de gegevens van het werk in bij het kopje 'Informatie over jouw inzending'.

(Inschrijving is gesloten)