NL in 150 landschappen NL in 150 landschappen

Wilgen én vrijwilligers oersterk dankzij Deventer Knotgroep

Bron: #DeventerVerhalen | Door: Petra Baars

Al meer dan dertig jaar, afhankelijk van de waterstand, kunnen de wilgen langs de IJssel rekenen op een bezoek van de Deventer Knotploeg. Deze groep vrijwilligers voorziet de bomen van een nieuwe coupe en verliest daarbij ook elkaar niet uit het oog.

Hennie Meutstege

Verhalenmaker Petra Baars was benieuwd naar de motivatie en ervaringen van de knotgroep en ging in gesprek met coördinator Hennie Meutstege. ‘De mooiste sportschool is in de natuur.’

Deze groep vrijwilligers voorziet de bomen van een nieuwe coupe en verliest daarbij ook elkaar niet uit het oog.

Verhalenproject
#DeventerVerhalen is een initiatief van erfgoedorganisatie Deventer Verhaal in samenwerking met Bibliotheek Deventer en vele andere gemeentelijke partners zoals Raster

Het doel is om Deventenaren met elkaar in gesprek te laten gaan over hun persoonlijke verbinding met stad, dorp of wijk en dat echte Deventer gevoel vast te leggen in verhalen op dit platform. #DeventerVerhalen gaat op zoek naar de identiteit van Deventer door persoonlijke verhalen te presenteren aan een breed publiek.

De bomen zijn voorzien van een nieuwe coupe.

Alle verhalen zijn verzameld door vrijwilligers. Iedereen uit gemeente Deventer kan zich aanmelden om aan het project deel te nemen.