Deventer en omgeving

#DeventerVerhalen

BINNENKORT: #DEVENTERVERHALEN

In het interviewproject #DeventerVerhalen gaan we op zoek naar persoonlijke verhalen van Deventenaren. We willen weten hoe de inwoners hun leven in Deventer vorm hebben gegeven en met name hoe zij zich verhouden tot hun stad, wijk of buurt. De verhalen geven samen een beeld van de identiteiten van Deventer: wat de inwoners bindt, waar ze zich voor inzetten en waar ze trots of kritisch op zijn. Deze verzamelde verhalen verzamelen we online en gaan we met behulp van partners breed delen.

Erfgoedorganisatie Deventer Verhaal is initiatiefnemer van het project. De verhalen worden ook gebruikt om de historie van de stad een meer persoonlijk gezicht te geven, onder meer in de vaste tentoonstelling van Museum De Waag. De verhalen worden ondergebracht onder een tiental karakteristieken van Deventer, die zowel raken aan de geschiedenis van de stad, als van betekenis zijn voor het huidige Deventer.

Meepraten over #DeventerVerhalen? #deventerverhalen

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten