Een feestelijk jaar bomvol activiteiten en evenementen. Vier jij het mee?

Hanzejaar 2023

Het jaar 2023 is een ode aan de Hanze. Het Hanzejaar in Deventer is gestart met de slogan ‘What the H*nze?!’.

Deventer Verhaal pakt uit met een multimediaal spektakel in de Oude Mariakerk, een Hanze podwalk door de binnenstad, een internationale tentoonstelling in Museum De Waag en een replica van de beroemde valsemuntersketel.

Beleef de gratis Hanze Experience!

Dompel jezelf onder in een sensationele belevenis rondom de Hanze! In De Mariakerk ervaar je een gratis multimediaal spektakel over de middeleeuwen in Deventer.
Aanrader

Valsemuntersketel keert terug

Het langst bewaarde historische object van Hanzestad Deventer: dat is de beroemde valsmuntersketel. De koperen ketel die in 1434 is gebruikt voor de executie van een valsmunter keert na de zomer als replica terug op zijn originele plek aan De Waag.
Binnenkort!

Tentoonstelling Museum De Waag

Museum De Waag presenteert eind mei de tentoonstelling Hanzestad Deventer: handelen in Europa over de rol van Deventer als internationale handelsstad in de middeleeuwen.
t/m 14-01

WalkTheH*nze?!

Stap in het verhaal van middeleeuws Deventer. Samen met een gids ga je in het donker - gewapend met een zaklamp - op pad en ontdek je de historie van deze oer-middeleeuwse stad!
Geweest

Expeditie Hanze

Het jaar 2023 is een ode aan de Hanze. Samen met erfgoedpartners in de stad bieden we leerlingen van het basis- en het voortgezet onderwijs dé ultieme mogelijkheid om zich onder te dompelen in de tijd van de Hanze.
Educatie

Hanze podwalk

Stap in het verhaal van middeleeuws Deventer en ontdek aan de hand van spannende verhalen, bijzondere aanwijzingen en overblijfselen de historie van deze oer middeleeuwse stad!
Ontdek nu

Middeleeuws festijn Deventer

Hoe was het eigenlijk om in de middeleeuwen te leven? Op ons festival wordt die vraag ruim beantwoord. Het hele gezin is welkom voor een speelse kennismaking met de tijd van de Hanze.
Geweest
We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten