Logo v5

Ga op pad en stap in het verhaal van middeleeuws Deventer

Stap in het verhaal van middeleeuws Deventer en ontdek aan de hand van spannende verhalen, bijzondere aanwijzingen en overblijfselen de historie van deze oermiddeleeuwse stad!

De Hanze podwalk is speciaal gelanceerd voor het Hanzejaar in Deventer. Het is een aanrader voor elke liefhebber van pure geschiedenis en sfeervolle stadswandelingen. Vertellers Bart Vermeulen, gemeentelijk archeoloog bij Gemeente Deventer, en dichteres Johanneke ter Stege nemen je mee op een wandeltocht door middeleeuws Deventer. Via de audiotour ontdek je nieuwe plekjes en verhalen uit de Hanzetijd. Je zult verbaasd zijn over hoeveel middeleeuwen de IJsselstad nog altijd uitademt.

De Hanze podwalk is gratis te beluisteren en start bij de Oude Mariakerk. Liever met een boekje in handig pocketformaat op pad? Dat kan natuurlijk ook. Het Hanze Podwalk boekje is voor € 1,00 verkrijgbaar aan de balie bij de Oude Mariakerk, Museum De Waag en de VVV Deventer.

Bij het wandelen van de Hanze Podwalk kun je kiezen uit meerdere routes.

De podwalk is mede mogelijk gemaakt door:
Gemeente Deventer, Provincie Overijssel, Mondriaan Fonds, Annie Doeksen Fonds, VSBfonds en Nutfonds.

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze site zo soepel mogelijk draait. Als u doorgaat met het gebruiken van deze site, gaan we er vanuit dat u ermee instemt. Privacy Policy
Sluiten